Rederij de Nederlanden is trotse partner van ijVENUES: een nieuwe mega event & congres combinatie in Amsterdam centrum die prima per boot bereikbaar is

IJ-VenuesOp 4 november aanstaande wordt er een nieuwe event & congres locatie in Amsterdam gelanceerd: ijVENUES. De locatie, die meer dan 3000m² aan mogelijkheden biedt, is in deze hoedanigheid een aanwinst voor Amsterdam en in het bijzonder voor het Oostelijk havengebied. ijVENUES is een initiatief van de vier inspirerende entertainment en gastvrijheid organisaties aan de oevers van het IJ: het Bimhuis, Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre, Passenger Terminal Amsterdam (PTA) en het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Het resultaat is een unieke en multifunctionele event locatie, op loopafstand van de historische binnenstad. ijVENUES is de eerste Music & Conference city met een eigen hotel!

Op 4 november aanstaande wordt de locatie officieel geopend door de vier betrokken directeuren en het NBTC. De locatie biedt ruimte aan allerlei soorten evenementen; van particulier tot zakelijk, van muziekevenement tot vergadering. Met ruim 20 meeting rooms, 3000m² aan oppervlakte, een hotel met 408 kamers en verschillende F&B outlets en cateringmogelijkheden biedt ijVENUES gasten een optimale ervaring, met uitzicht op het IJ en op een steenworp afstand van Amsterdam Centraal Station.

“Vanuit onze locatie gezien was er al een gezonde samenwerking tussen de vier partijen. Maar vanuit de markt en onze interne organisaties kwam steeds vaker het signaal dat een solide formele samenwerking, in de vorm van een one-stop-shop, nog meer voordeel zal bieden. De huidige markt is gebaat bij snelheid en een centraal communicatie punt, de organisaties zijn gebaat bij de creatie van een effectieve en efficiënte werkwijze, waarbij het wiel niet steeds opnieuw uitgevonden hoeft te worden”, zegt Albert Rouwendal, directeur van het Mövenpick Hotel.

De website van ijVENUES is momenteel nog ‘under construction’ maar wordt op 4 november onder de aandacht van de media en relaties officieel gelanceerd. Een ruimte in ijVENUES is vanaf 4 november te boeken via de centrale reserveringsafdeling: +31 (0)20 8110333 of info@ijvenues.com.

IJ-Venues

Over Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre
Het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre biedt haar gasten een unieke locatie aan het IJ. Het hotel heeft 408 kamers en ligt op loopafstand van het historisch centrum van Amsterdam, het Centraal station en de vele culturele hotspots van de stad. Het moderne 4-sterren hotel ontvangt zowel toeristische als zakelijke gasten. Met haar 12 flexibele state-of-the-art vergaderzalen met daglicht en gratis internet, biedt het moderne 4-sterren hotel een perfecte balans tussen business en vrije tijd.

Over het Bimhuis
Het Bimhuis biedt in ruim 300 concerten per jaar een overweldigend scala aan Nederlandse en internationale jazz- en geïmproviseerde muziek. Vele vormen komen aan bod; het accent ligt op actuele ontwikkelingen, maar ook belangrijke representanten van oudere stromingen zijn regelmatig te beluisteren. Het Bimhuis is lid en medeoprichter van het Europe Jazz Network.

Over Passenger Terminal Amsterdam
In het bijzondere gebouw van Passenger Terminal Amsterdam worden jaarlijks vele zee cruiseschepen verwelkomd die de hoofdstad bezoeken. Het team van PTA coördineert jaarlijks de hartelijke ontvangst van zo’n 300.000 passagiers en een efficiënte afhandeling van de schepen. Daarnaast vinden er in Passenger Terminal Amsterdam vele evenementen plaats. Van diners en recepties tot grootschalige congressen, beurzen en personeelsfeesten. Van klein tot groot, maar altijd spraakmakend. Buiten de drie niveaus Main Deck, Promenade Deck en Panorama Deck, beschikt PTA over sub-zalen, een buitenterras met prachtig uitzicht, een ruime backstage area en uiteraard goede aanmeerfaciliteiten voor grote en kleine (rondvaart)schepen.

Muziekgebouw aan ‘t IJ
Muziekgebouw aan ’t IJ is een internationaal toonaangevend, open en gastvrij podium in Amsterdam, dat excelleert in concerten hedendaagse muziek en de daaraan gerelateerde genres klassiek, jazz, elektronische popmuziek en wereldmuziek. Het Muziekgebouw aan ’t IJ werd in 2005 geopend en is meerdere malen onderscheiden wegens de uitzonderlijke architectuur. De grote zaal (725 stoelen) heeft een ongekend goede akoestiek. Het plafond, de wanden en de vloerdelen zijn beweegbaar om voor ieder concert de akoestiek optimaal af te stellen. Door de beweegbare vloer zijn verschillende zaalopstellingen mogelijk.

Partners

De Segway Personal Transporter is het eerste elektrisch aangedreven zelf balancerende personenvervoermiddel ter wereld. Met de Segway PT bent u in staat om uzelf op een snelle en comfortabele manier voort bewegen, zowel binnenshuis als buiten. Daarbij is het rijden op een Segway PT een unieke en bijzondere ervaring.

Rederij de Nederlanden biedt een compleet scala aan verhuurboten. Of het nu gaat om een klassieke schuit met schipper, een salonboot of een partyschip. De rederij biedt naast de verhuur van boten, complete arrangementen voor trouwerijen, bedrijfs- en/ of particuliere feesten en culinaire uitstapjes.

Deel deze pagina:
[addtoany]