Amsterdam Light Festival

amsterdam-light-festival_1200

Nu de zomer langzaam wegebt en de avonden weer langer worden, komt het Amsterdam Light Festival al weer snel dichterbij. Het thema van dit jaar inspireert de kunstenaars om het stadse leven van een andere zijde te belichten.

De vaarroute Water Colors is van 27 november tot en met 18 januari met de boot te bewonderen. De Illuminade, de wandelroute, is van 11 december tot en met 4 januari te bekijken.

De jury van het festival 2014-2015 heeft uit een overweldigend aanbod 33 kunstwerken voor de twee routes kunnen selecteren. Bijna alle werken zijn special voor het festival ontworpen.

Een van de hoogtepunten van de Water Colors route is het kunstwerk Ghost Ship, bedacht door Ioan-Mihai Baba van architecten VisualSKIN. Dit grote flikkerende holografische beeld van een spookschip is een ode aan de Amsterdamse havens tijdens de Gouden Eeuw.’

Nieuw dit jaar is de toevoeging van het Artisplein aan de Illuminade. In de romantische omgeving van het Artis uit de 19e eeuw kunt u genieten van Flawless, een werk van Gonzalo Bascuñan & Perrine Vichet.

Wilt u varen tijdens het Amsterdam Light Festival? Check dan hier de beschikbaarheid.

Deel deze pagina:
[addtoany]