Canal Parade Amsterdam

De zestiende editie van de Canal Parade in het centrum van Amsterdam ging afgelopen zaterdagmiddag droog en met aangename temperaturen van start. De hoofdstad is roze gekleurd en de nodige glitters en uitdagende outfits ontbreken uiteraard niet.

Ook dit jaar heeft Rederij de Nederlanden weer een aantal schepen verhuurd aan diverse organisaties die ingeloot waren voor deelname aan de botenparade. Traditiegetrouw vormt de botenparade op de Prinsengracht het hoogtepunt van de Gay Pride.

 De Generatorboot van rederij de Nederlanden was omgetoverd tot Cultuurboot en was prijswinnaar in de categorie ‘best versierde boot’.

Cultuur verbindt, cultuur overbrugt. In deze tijd een belangrijke eigenschap. De Cultuurboot laat zien dat cultuur de zuurstof is voor verdraagzaamheid, respect en integratie – en dus onmisbaar is voor Amsterdam. Het doel van Cultuurboot is om een zo breed mogelijk scala van de Amsterdamse cultuur en de bijbehorende culturele instellingen te laten zien: musea, dans, film, muziek en toneel. Gezien het belang van cultuur en de steeds intensievere samenwerking tussen verschillende kunstvormen vinden wij het erg belangrijk om een grote bandbreedte van cultuur in Amsterdam en Nederland te laten zien.

Deel deze pagina:
[addtoany]