Klederdrachtmuseum Amsterdam
[addtoany]

Rondvaart met bezoek aan het Klederdrachtmuseum

Laat je gasten zien hoe mooi de geschiedenis van Nederland is aan de hand van traditionele klederdracht, een belangrijk deel van ons cultureel erfgoed. Het Klederdrachtmuseum laat iedereen met interesse in traditionele folklore kennismaken met een visuele explosie aan kleuren, combinaties en dessins die de Oud-Hollandse kostuumgeschiedenis rijk is, en de verhalen en gebruiken die er achter schuilgaan. Zodat deze verhalen, met het stilaan verdwijnen van de traditionele klederdracht uit ons straatbeeld, niet vergeten worden.

Het museum telt 7 kamers, geschilderd in de voor een bepaalde regio kenmerkende kleuren en motieven. Per kamers komen ook verhalen van de dragers aan bod, die uitleg geven over de functie van de getoonde kleding uit onder andere Volendam, Marken, Hindeloopen, Staphorst, Spakenburg en Zeeland.

Bezoek buiten reguliere openingstijden

Het is ook mogelijk om het museum te boeken buiten openingstijden voor groepen en bedrijven. In overleg met jou bespreken wij je wensen voor bijvoorbeeld een diner in onze Oud-Hollandse keuken, rondleiding, workshop Staphorst Stipwerk, themalezing, een Hollandse proeverij met bijvoorbeeld Hollandse jenevers, boerenjongens, advocaat, een koffie arrangement met lekkere Hollandse taartjes en koekjes, etc.

Foto’s in klederdracht

Voor groepen is ook de foto in Volendammer klederdracht een leuk uitje en meteen een perfect souvenir van Amsterdam. De fotostudio is icm het museum te bezoeken maar ook apart. Je wordt door het team geholpen met het uitzoeken en aantrekken van de kostuums. Deze worden over de eigen kleding heen aangetrokken, dus je bent snel klaar. Het aankleden zorgt altijd weer voor een hilarisch moment en is een belevenis op zich.

Prijzen Klederdrachtmuseum

Toegang museum: € 10,- pp (> 10 personen: € 8,50 pp) incl. btw
Foto’s in klederdracht: € 15,- pp (> 10 personen: € 13,50 pp) incl. btw – inclusief 1 foto pp.

Meer musea
Naast het Klederdrachtmuseum kent Amsterdam nog veel meer musea. Rederij de Nederlanden brengt uw gezelschap naar tal van musea in Amsterdam. Op onze pagina Musea in Amsterdam vindt u een overzicht van de musea waar wij u naar toe kunnen brengen tijdens een vaartocht. U kunt contact met ons opnemen voor vragen over deze arrangementen.