Amsterdam Light Festival
Amsterdam Light Festival
House of Cards

Nog drie nachten en het Amsterdam Light Festival gaat beginnen!

Het Amsterdam Light Festival gaat 27 november van start. Een cultureel licht festival dat winters Amsterdam letterlijk in de schijnwerpers zet.

Op dit moment leggen de kunstenaars de laatste hand aan de verschillende lichtsculpturen. De selectie van lichtsculpturen voor deze editie is origineel en spectaculair.

Vanaf het water is de Water Colors Route het beste te bewonderen. Al varend passeert u onder andere:

House of Cards

House of Cards bestaat uit 125 lichtboxen in de vorm van speelkaarten die beurtelings (en allemaal tegelijk) kunnen oplichten in een voorgeprogrammeerde choreografie. Deze creatie

is kwetsbaar en gewaagd en prachtig te zien vanaf het water.

Floating Bridge

De creatie Floating Bridge is een eerbetoon aan de vele bruggen van Amsterdam. Het lichtkunstwerk heeft het meeste weg van tien achter elkaar geplaatste en verlichte bruggen.

U vaart hier met de boot onderdoor. Volgens de ontwerper Leandro Mendes is deze lichtbrug meer dan alleen een architectonisch hoogstandje.

Ghost Ship

Amsterdam Light Festival
Ghost Ship

De Vliegende Hollander gaat vanaf 27 november voor anker bij het Scheepvaartmuseum. Wanneer het windstil is ligt de Vliegende Hollander rustig in het Oosterdok. Als het gaat waaien komt het spookschip mysterieus tot leven.

On the Wings of Freedom

On the Wings of Freedom is een interactieve installatie ontsproten uit het brein van de Italiaanse ontwerpstudio Aether & Hemera. Het Wertheimpark baadt in de gloed van een wolk stralende vlinders, die met honderden boven de grond zweven in een continue vlucht opwaarts.

Meer over het Amsterdam Light Festival

Deel deze pagina:
[addtoany]