boekenmarkt rondvaart

Amsterdamse Antiquaren met UNESCO in actie voor het boek op 23 april met een varende boekenmarkt door de Amsterdamse Grachten

boekenmarkt2015Op 23 april gaan wereldwijd antiquaren de straat op om aandacht te vragen voor het oude boek, en tegelijk steun te vragen voor activiteiten van UNESCO. De hele dag organiseren leden van de internationale antiquarenbond ILAB zgn. pop-up fairs op straten en pleinen.

Ze verkopen oude en bijzondere boeken, kaarten en prenten. Daarnaast wordt de mogelijkheid geboden om “virtuele boeken” te kopen en zo bij te dragen aan de alfabetiseringscampagnes en boekenprogrammas van UNESCO.

ILAB, en in Nederland de NVvA, sluiten zich hiermee aan bij UNESCO’s World Book & Copyright Day, er bevordering van het lezen en het boek. De antiquarische acitiveiten gaan met de zon mee, te beginnen in Nieuw-Zeeland, en eindigend op Hawaï.

Voor de actuele stand van zaken bij u in de buurt check de vernieuwde NVvA-site: www.nvva.nl.
Wilt u weten wat elders in de wereld gebeurt, kijk dan op www.ilab.org.

PROGRAMMA AMSTERDAM

Een varende boekenmarkt op een grote dekschuit door de grachten van de binnenstad, met de NVvA-vlag in top.
De antiquaren Kok, Die Schmiede, De Kloof, René Krul en Brinkman tonen bijzondere boeken en prenten met thema ‘Vrijheid van Meningsuiting’ en Amsterdam.

Tevens staat hier de ‘virtuele boekenkast’ voor donaties aan UNESCO.

De boot legt aan op de volgende plaatsen:

13.30 – 14.00 AMSTELVELD
14.30 – 15.30 ROKIN (t/o Oude Turfmarkt)
16.00 – 16.30 SINGEL bij nr. 359 (Vyff Vlieghen)

Programma rest van Nederland:

GRONINGEN 23 april 2015:

Op 23 april a.s. bindt de Folkingestraat de strijd aan tegen laaggeletterdheid!
Kom, kijk en geef en help het analfabetisme en laaggeletterdheid de wereld uit!
Hoe?
In de etalages van alle winkels zullen boeken te zien zijn. De Folkingestraat wordt een pop-up bookstreet! Winkeliers laten zien hoe belangrijk het is om te kunnen lezen en schrijven. Zo zullen er oude boeken te zien zijn over bijvoorbeeld het product dat ze verkopen, hun lievelingsboeken, boeken over hun vak of oude en antiquarische boeken.
Waarom?
Met deze pop-up bookfair vragen wij niet alleen aandacht voor het alfabetiseringsproject van UNESCO. Wij willen ook de mensen die laaggeletterd zijn in onze eigen regio, een hart onder de riem steken. In Nederland hebben 1.3 miljoen mensen tussen de 16 en 65 jaar grote moeite met lezen en schrijven. In Groningen zijn dat ongeveer 70.000 mensen. Aan laaggeletterdheid kan iets gedaan worden!
In alle winkels van de Folkingestraat zijn boekenleggers te koop. Ook kunt u een donatie doen voor een schoolproject in Zuid-Soedan.
Bij de synagoge, de boekhandels Antiquariaat Isis, Albert Hogeveen en De wijde wereld kunt u een fictieve boekenrug kopen en en in een lege boekenkast plakken.
Kom naar de Folkingestraat en help ons de boekenkasten te vullen! De opbrengst komt geheel ten goede aan UNESCO.

HAARLEM 23 april 2015

Op 23 april a.s. houden Antiquariaat De Vries & De Vries, Veilinghuis Bubb Kuyper en Antiquariaat A.G. van der Steur een pop-up rare book market op perron 3a, de wachtkamer van Station Haarlem Centraal.
Doel is het werven van donaties voor een project van Unesco tegen laaggeletterdheid. Op 23 april is het Unesco World Book en Copyright day. Omdat Unesco dit jaar zeventig jaar bestaat, heeft Unesco zich met de International league of Antiquarian Booksellers (ILAB) verbonden en vinden er wereldwijd pop-up book fairs plaats.
Op de boekenmarkt zullen van 15.00-18.00 zeldzame oude boeken en prenten worden verkocht. Van 17.00-18.00 kunnen uw boeken en prenten gratis en vrijblijvend worden getaxeerd door Veilinghuis Bubb Kuyper.
Op de boekenmarkt zijn fictieve boekenruggen te koop waarmee u een lege Unesco boekenkast kunt vullen. De opbrengst komt geheel ten goede aan Unesco.
Dus: neem de trein naar Haarlem op 23 april a.s. voor deze pop-up rare bookmarket!

ANTWERPEN 23 april 2015

Op 23 april a.s. is het World Rare Book Day. Een wereldwijde actiedag van de UNESCO (onderdeel van de Verenigde Naties) i.s.m. de ILAB (overkoepelende organisatie van antiquaren).
Erik Tonen (Antwerpen) en Peter Everaers (Antiquariaat Secundus) zetten ons in om bijdragen te verwerven tegen het wereldwijde analfabetisme.
U bent op die dag van harte welkom in de Permeke-bibliotheek in Antwerpen.

Deel deze pagina:
[addtoany]