Expeditie Amstel

 

Expeditie Amstel

Ontdekkingstocht door verleden en heden van de Amstel

logo AGVWeten hoe we in Amsterdam onze voeten droog houden? Ga dan mee met Expeditie Amstel: een unieke bootexpeditie over de Amstel, een idee van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Een ervaren gids, vertelt u alles over de rivier van vroeger en nu en over onze strijd tegen het water. Ook stapt u van boord om van dichtbij te zien hoe een gemaal werkt.

waterpeilStap aan boord

Wat gebeurt er als we het water in en om Amsterdam zijn gang laten gaan? Dan zou bijna het hele gebied onder water staan, het ligt immers onder zeeniveau. Een ingenieus netwerk van dijken, gemalen en polders zorgt ervoor dat we onze voeten droog houden. Tijdens de bootexpeditie vertelt uw gids er alles over. Ook krijgt u antwoord op vragen als ‘Hoe zag de rivier er vroeger uit?’ en ‘Hoe beschermden mensen zich toen tegen het water?’

zorgvlietsluisjesDe route

U vaart met een klassiek schip van Rederij De Nederlanden van Amsterdam naar Ouderkerk aan de Amstel en terug. Onderweg gaat u van boord om bijzondere waterwerken van dichtbij te bekijken, zoals een gemaal. Plekken die normaal goed verborgen zijn voor publiek.

Het schip is van alle gemakken voorzien. Aan boord is uiteraard een toilet aanwezig en u kunt eenvoudige versnaperingen, koffie, thee en frisdrank kopen (tegen contante betaling).

Voor 2014 kunt u boeken op de volgende data:

  • 24 augustus
  • 14 en 28 september

Op al deze dagen kunt u vertrekken om 14:00 uur.

Graag tot ziens bij Expeditie Amstel!

Tickets bestellen