Varend naar de mooiste Amsterdamse Musea

Rederij de Nederlanden brengt uw gezelschap naar tal van musea in Amsterdam. Neem contact met ons op voor een arrangement op maat. We stellen graag het perfecte culturele dagje Amsterdam met u samen! U kunt op heel veel plekken op- en afstappen, bekijk hier onze opstaplocaties. U kunt uw vaartocht combineren met een van onze arrangementen, of met een leuk restaurantbezoek.

Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe de zee de Nederlandse cultuur heeft bepaald. In prikkelende, interactieve tentoonstellingen ontdek je op je eigen manier 500 jaar maritieme geschiedenis. Sfeervolle objecttentoonstellingen tonen het beste uit de vooraanstaande collectie. Er zijn speciale tentoonstellingen voor kinderen, zoals Zie je in de Gouden Eeuw en Het verhaal van de walvis. Er is er zelfs een voor kinderen tot 6 jaar: Matje & Roosje en Circus Zee. Niemand is te oud voor de spannende attractie De Zeereis en buiten ligt natuurlijk de replica van het beroemde VOC-schip Amsterdam. Het Scheepvaartmuseum is volledig vernieuwd maar ademt nog steeds geschiedenis, het is een prachtig stoer gebouw in het hart van Amsterdam.

 

In het hart van de Amsterdamse grachtengordel ligt Museum Van Loon, een schitterend woonhuis dat in 1672 werd ontworpen door de architect Adriaen Dortsman. De eerste bewoner was de schilder Ferdinand Bol, een leerling van Rembrandt. De inrichting van het huis ademt nog de sfeer uit van de rijkdom die de stad in die tijd beleefde.

De Hermitage Amsterdam, voormalig verzorgingshuis De Amstelhof, is tussen juni 2007 en juni 2009 gerenoveerd en veranderd in een multifunctioneel museum met tentoonstellingszalen, café-restaurant, winkels, studiecentrum, auditorium en de Hermitage voor Kinderen.

Het Rijksmuseum behoort tot de toptien musea in de wereld. Het museum is vooral beroemd om zijn collectie schilderkunst uit de Gouden Eeuw, maar heeft veel meer te bieden: het Rijksmuseum is hét museum van kunst en geschiedenis in Nederland, met vijf verschillende collecties onder één dak.

Amsterdam. Ooit een kleine nederzetting aan de Amstel. Later het centrum van de zeventiende-eeuwse wereldhandel. Vandaag de dag een kleurrijke wereldstad met eigenzinnige bewoners.
Het Amsterdam Museum (tot 1 januari 2011 Amsterdams Historisch Museum) vertelt het fascinerende verhaal van de groei en bloei van deze bijzondere wereldstad. De rijke collectie aan schilderijen, voorwerpen en archeologische vondsten brengt de lotgevallen van vele Amsterdammers van toen en nu tot leven.

Een bezoek aan het Van Gogh Museum is een unieke ervaring. Nergens ter wereld is het mogelijk om zoveel schilderijen van Vincent van Gogh bij elkaar te zien. In het museum kunt u de ontwikkeling in het werk van de kunstenaar op de voet volgen of zijn schilderijen vergelijken met werk van andere 19de-eeuwse kunstenaars uit de collectie. Daarnaast is er een uitgebreid aanbod aan tentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen uit de 19de-eeuwse kunstgeschiedenis…

Ons’ Lieve Heer op Solder is een van de oudste en meest bijzondere musea van Amsterdam. Achter de karakteristieke gevel van het grachtenhuis gaan een grotendeels 17de-eeuws woonhuis en een complete kerk schuil.

Deze schuilkerk ‘op zolder’ ontstond in de tijd na de Reformatie, toen katholieke gelovigen geen openbare kerkdiensten mochten houden.

Het stadspaleis dat Albert Geelvinck in 1687 liet bouwen, ter gelegenheid van zijn huwelijk met de veel jongere Sara Hinlopen, is nu Museum Geelvinck. Geniet van onze rijk gedecoreerde ontvangstzalen uit de pruikentijd en zie hoe de Amsterdamse regenten leefden in de 18e eeuw.

Uniek onderdeel van het Anne Frank Huis is het pand Prinsengracht 263. Hier zat Anne samen met de andere onderduikers verborgen in het achterhuis. Het oude pand aan de Prinsengracht 265, naast het voormalige kantoor van Otto Frank, is gerenoveerd. Hier wordt informatie gegeven over het dagboek en de betekenis ervan. De originele dagboeken en geschriften van Anne Frank worden permanent getoond. In de nieuwbouw van het museum is de tentoonstelling Free2choose en een wisseltentoonstelling te zien. Er is een zaal voor de ontvangst van schoolgroepen, een boekwinkel en een museumcafé.

Bekende Nederlanders, roemruchte popsterren, vaderlandse schilders, internationale celebrities, ontmoet ze allemaal bij Madame Tussaud’s. Waan je in de Hollandse Gouden Eeuw en sta oog in oog met Willem van Oranje en zijn tijdgenoten. Wandel door zeventiende eeuws Amsterdam en stap in een levensgroot 3-D schilderij van Johannes Vermeer.

Het Klederdrachtmuseum is er voor iedereen die geïnteresseerd is in cultuurgeschiedenis, mode en folklore. Wie goed kijkt naar het kleedgedrag van mensen, kan daar van alles uit aflezen over de identiteit van de drager. Vroeger, maar ook nu. Laat Het Klederdrachtmuseum je verrassen met een explosie van kleuren, stijlen en multiculturele dessins van de Nederlands klederdracht. Het perfecte gevoel voor vorm en proporties, dat zo kenmerkend is voor de streekkostuums, vormt een bron van inspiratie voor veel hedendaagse modeontwerpers.