Zaanse schans

De Zaanstreek ligt van oudsher rondom het water. De vele veenweidegebieden met haar duizenden sloten en waterpartijen, de Zaan als hoofdvaarwater voor beroeps- en pleziervaart en de Nauernasche vaart als verbindingswater tussen het Noordzeekanaal en het Alkmaardermeer voor de pleziervaart. Op de Zaanse Schans zijn een aantal traditionele Oudhollandse ambachten te bewonderen. In het decor van houten huizen, schuren en molens uit vorige eeuwen, kunt u zien hoe vroeger verschillende producten zoals klompen en kaas gemaakt werden.

De Zaanse Schans is een unieke woon-werkbuurt met verschillende musea, molens, ambachten, restaurants en een bezoekerscentrum. Het geeft een uitstekende indruk hoe de Zaanstreek er in de 17de- en 18de eeuw uit heeft gezien. De Zaanse Schans is één van de toeristische toplocaties van Nederland. Voor meer informatie zie www.zaansemolen.nl

De Zaanse Schans is goed per boot te bereiken vanuit Amsterdam. De vaartocht heen duurt zo’n anderhalf uur en is goed te combineren met een bezoek van c.a. twee uren aan het openbare molen museum. Na een heerlijke wandeling kunnen jouw gasten onder genot van een drankje terug varen naar Amsterdam.

EEN VAARBELEVING DIE BIJ JE PAST

Bij Rederij de Nederlanden kan je kiezen uit een brede selectie aantrekkelijke
all inclusive arrangementen voor lunch, borrel en/of buffet.