BLOGS

BLAUWBURG TONEEL RELLEN EN LIKES

Het is de brug die je van het Waterlooplein naar de stad brengt. Of van het Rembrandtplein naar de Stopera. De Blauwbrug werd ooit gebouwd om bezoekers van de hoofdstad eens flink mee te imponeren. Tegenwoordig is het vooral een handige verbinding over de Amstel én de plek waar toeristen zich op de gevoelige plaat laten vastleggen voor de meeste likes op Instagram. Maar blauw, dat is de Blauwbrug niet. Hoe zit dat?

HOE HET GOUD VAN DE RIJKEN IN DE MUNTTOREN TERECHT KWAM

Toeristen, bloemen, winkels – het is altijd een drukke boel op het Muntplein, maar heb je in al die bedrijvigheid wel eens naar boven gekeken? De Munt ontstond in een roerige tijd en vormt een belangrijk onderdeel van de Amsterdamse geschiedenis.

ZO KOMT DE SCHREIERSTOREN AAN HAAR NAAM (EN NEE, HET IS NIET WAT JE DENKT)!

Vroeger dienden ze als oriëntatiepunt, horloge of uitkijkpost. Vandaag de dag doen de torens van Amsterdam onder andere dienst als toeristische attractie, horecagelegenheid of museum. Hoe zijn ze ontstaan en wat is hun verhaal? Vandaag: alles over de Schreierstoren.

DE OUDE KERK: HEILIGDOM OP DE WALLEN

Wist je dat de Wallen de enige plek op de wereld is waar religie en prostitutie letterlijk tegenover elkaar staan? Op het Oudekerksplein om precies te zijn. Met de Oude Kerk in het midden, en de rode ramen eromheen is deze plek altijd een mix van geloofsovertuigingen geweest. Al lagen die soms dicht bij elkaar.

DE TORENSLUIS: EEN DUISTERE GESCHIEDENIS

Amsterdam telt meer grachten dan Venetië en meer bruggen dan Parijs, met elk een eigen historie. Zoals de Torensluis, die overdreven brede brug over de Singel. Die getraliede ramen zitten er niets voor niets: dit was vroeger een ondergrondse gevangenis.

DE MAGERE BRUG: HOOFDROL IN DRIE LEGENDES

Amsterdam telt nogal wat bruggen: 1680 om precies te zijn. Daarvan hebben 346 een officiële naam, waaronder een van Amsterdams meest gefotografeerde bruggen: de Magere Brug. Hoe komt die brug eigenlijk aan z’n naam, zo mager is-ie toch niet?

WIE AAN AMSTERDAM DENKT, DENKT AAN DE GRACHTEN!

De hoofdzakelijk 17e eeuwse waterwegen geven onze hoofdstad zijn unieke karakter. Sinds 2010 staan de grachten zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Maar hoeveel grachten telt Amsterdam nu eigenlijk? Dit en nog meer feiten over de Amsterdamse grachten.

Een bootvaart die bij je past

Bij Rederij de Nederlanden kan je kiezen uit een brede selectie aantrekkelijke
all inclusive arrangementen voor lunch, borrel en/of buffet.